Εκπαιδευτική εκδρομή του τμήματος ΣΤ3 στην Αρχαία Ολυμπία

Στις 25 Μαΐου οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία. Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο από έμπειρη ξεναγό, η οποία παρουσίασε στους μαθητές -τριες τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου και τους μετέφερε νοερά στην ελληνική μυθολογία και στην κλασική αρχαιότητα. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου και περνώντας μπροστά από τα εξαίσια γλυπτά – Ερμής του Πραξιτέλη, Νίκη του Παιωνίου – τους γεννήθηκε η αίσθηση ότι ζουν σε μια άλλη εποχή, μεγαλείου και δόξας. Αυτό που εντυπωσίασε τους μαθητές ήταν η αναπαράσταση του ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας που είδαν σε μακέτα κατά την έξοδο από το μουσείο.


Στη συνέχεια μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο όπου είδαν τα απομεινάρια του ιερού όπως σώζονται σήμερα και όπως ανακαλύφθηκαν από τους αρχαιολόγους, που εξακολουθούν να εργάζονται για να φέρουν στο φως κι άλλους αρχαιολογικούς “θησαυρούς”. Το Γυμνάσιο, η Παλαίστρα, το Φιλιππείο, ο ναός της Ήρας, ο ναός του Δία, το αρχαίο στάδιο, διάσπαρτα μέσα στην ανοιξιάτικη και ανθισμένη φύση της Ολυμπίας, μάγεψαν τους μαθητές -τριες που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι την ξεναγό.
Μετά το τέλος της ξενάγησης, οι μαθητές -τριες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο : “Μια μέρα στις Νότιες Θέρμες της Αρχαίας Ολυμπίας” , που διοργάνωσε η Εφορία Αρχαιοτήτων Ολυμπίας . Οι μαθητές -τριες έγιναν για λίγο … αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες-μηχανικοί, συντηρητές αρχαίων και εργάστηκαν χτίζοντας τείχος με πέτρα και λάσπη ως αρχαίοι χτίστες! Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του προγράμματος με ιδιαίτερο ζήλο ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές των παραπάνω επαγγελμάτων και διασκεδάζοντας με την όλη διαδικασία.


Στο τέλος οι κόποι τους ανταμείφθηκαν, παίρνοντας το δίπλωμα του αρχαιολόγου από τους υπευθύνους του προγράμματος.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές ξαναγύρισαν στο στάδιο για να τρέξουν όπως οι αρχαίοι αθλητές και να στεφανωθούν με το στεφάνι αγριελιάς, ως άλλοι ολυμπιονίκες!
Η επίσκεψη αυτή ήταν ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο!